NAMENA MAŠINE

      Automatska mašina za punjenje doypack kesica MPD-2400 namenjena je za punjenje tečnih materijala u kesice tipa doypack kao i za njihovo zatvaranje i datumiranje. Kesice se obično izrađuju od višeslojne aluminijumske folije, koja je neprovidna i termozavariva sa jedne strane. Kesica formirana od ovakve folije omogućava duži vek trajanja proizvoda spakovanog u ovaj tip ambalaže. U ove kesice se najčešće pakuju pasterizovani voćni sokovi, ali se mogu pakovati i razne vrste pastoznih materijala. Ova mašina je koncipirana tako da se na njoj pune kesice dimenzija 100x150mm ali je moguće uz minimalne izmene i reglažu mašine puniti kesice većih dimenzija.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Dimenzije Angažovana snaga Masa Napajanje
3865x1310x2335 6 kW 1700 kg 3x380 V
~50 Hz
Pritisak vazduha Potrošnja vazduha Dovod soka Kapacitet
6-8 bara Q=1000Nl/min
p=6 bara
DN 38 2400 kom/h

MPD 2400

AUTOMATSKA DOJPAK PUNILICA MPD-2400      

      Mašina je namenjena za punjenje sokova u već formirane dojpak kesice, dimenzija 100 X 150 mm, zapremine 0.2 l. Punjenje se vrši vrelim sokom temperature 860C tako da se istovreno steriliše i kesica. Mašina radi potpuno automatski vođena kontrolerom a uloga radnika je da povremeno puni šaržer sa kesicama. Mašina radi taktno, pomerajući lanac sa hvataljkama za korak, istovremeno po tri kesice, noseći ih svojim hvataljkama od modula do modula raspoređenih po mašini, od kojih svaki obavlja svoju funkciju. Pogon svih modula je pneumatski.
      Prvi modul ima zadatak da iz šaržera prinese kesice na hvataljke transportera. Drugi da izvrši poravnavanje kesica po visini. Treći modul otvara kesicu, naduva je i formira oblik čaše kako bi stvorio prostor za ulaz dozirne cevi i soka. Četvrti modul puni kesicu i to polazeći od dna kesice do vrha, čime se sprečava pojava pene i prelivanja soka preko kesice. Doziranje je klipno pa je i tačnost mere zagarantovana. Elektronika prati stanje kesica i sprečava doziranje ako je neka od hvataljki prazna. Peti modul vrši zatvaranje kesice varenjem uz istiskivanje viška vazduha iz kesice. U tako vruć var, šesti modul utiskuje četvorocifreni broj, koji pretstavlja datum. Poslednja sedma sekcija otvara hvataljke i preko kopira skida gotove kesice koje preko strme ravni odlaze u hladno kupatilo.
      Kapacitet mašine je od 2400-3000 kesica na sat.

   
  DOJPAK
Automatska doypack punilica
Izrada dojpak kesica
  STRETCH SLEEVE etikete
  Vakum uparivač
   
O NAMA POSLOVNI PARTNERI KONTAKT    
Program za STRETCH SLEEVE etikete Program za
STRETCH SLEEVE etikete
Program DOJPAKA (DOYPACK, DOYPAK) Program DOJPAKA Program vakum uparivaca Vakum uparivač Masing kontakt informacije Kontakt
© 2006 Mašing, Kragujevac, Srbija. Sva prava zadržana

Web design, outsourcing, custom web applications, 3D animations, graphic and print design